Afspraak maken Offerte aanvragen

Paardenstal

Al onze paardenstallen beginnen met het inkopen van boomstammen. Deze boomstammen komen uit grote en kleine prachtige bossen in geheel Europa.

De boomstammen worden afgeleverd bij de houtzagerij

In de houtzagerij worden de boomstammen verzaagt tot palen, balken en planken. Een deel van dit gezaagde hout gaat op transport naar de timmerfabriek. In de timmerfabriek staat een team van vakmensen klaar om dit gezaagde hout te verwerken tot één van de producten die in onze catalogus staan.

Waarom Douglas?

Omdat Douglas hout één van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa is. Dit hout heeft een warme uitstraling en een mooie kleur en structuur. Verder is Douglas hout voor heel veel toepassingen geschikt en het valt in duurzaamheidsklasse III. Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van tien tot vijftien jaar en heeft de eigenschap dat het na uitdroging steeds harder wordt. Onbehandeld Douglas hout zal uiteindelijk vergrijzen. Als u de oorspronkelijke kleur wilt behouden, dan kunt u het hout behandelen met een beits. Wij hebben hier een ruimte keuze in.

Hart voor hout

Hout heeft als natuurproduct de eigenschap dat het vocht opslaat. Dit kan tot gevolg hebben dat het hout tijdens droge periodes krimpt en er hierdoor scheuren ontstaan. Dit is een normaal proces en benadrukt juist het rustieke karakter van het hout.

De producten die in kleur verkrijgbaar zijn, worden 2 keer in dezelfde kleur gespoten. Voor het gewenste resultaat moet bij aanschaf van een product deze nog na behandeld worden. Desgewenst meer informatie te verkrijgen.

Hart voor de natuur

Het hout heeft het FSC en PEFC keurmerk. Producten  die deze keurmerken hebben, worden van hout gemaakt dat uit goed beheerde bossen komt van o.a. Staatsbosbeheer en daarbuiten. Zo wordt de natuur zo min mogelijk belast. Een aantal producten zijn geïmpregneerd leverbaar en zijn voorzien van het KOMO certificaat. Door deze behandeling is het hout langduriger beschermd tegen schimmel en houtrot. Het hout is door het impregneren groen van kleur.

Bekijk alle afbeeldingen

Offerte aanvragen

U kunt vrijblijvend een offerte opvragen. Bij een aanvraag ontvangt u binnen 24 uur een exacte prijs voor uw houten bijgebouw, speeltoestel, tuinmeubel of diverse tuinaccessoire.

    Afspraak maken      OchtendMiddagAvond