Afspraak maken Offerte aanvragen

Landwinkel

Landwinkel met o.a. bonbons, vruchtensappen, grootmoeders bowl, groot verpakking vers fruit, ambachtelijk afbakbrood, kaas grootverpakking, appeltaarten.: camper/caravanverhuur

Bonbons

Grootmoeders bowl

Wie kent hem niet: de vruchtenbowl van oma. Deze heerlijke vruchtendrank is terug van weggeweest. Ouderwets lekker met vers fruit. Tover het voorjaar op tafel en varieer naar hartenlust met allerlei soorten fruit en drank. Met of zonder alcohol. Maak het helemaal naar je eigen smaak!

Bowl of punch?

De woorden bowl en punch worden vaak door elkaar gebruikt. Dit terwijl er wel degelijk een verschil is tussen de twee. Zowel de bowl als de punch is een drank met stukjes fruit. Wat de bowl echter onderscheid van de punch is dat deze alcoholvrij is.

De toevoeging van alcohol is dan ook waar de punch haar naam aan te danken heeft. De alcohol geeft dit fruitdrankje namelijk de spreekwoordelijke ‘punch’. Een extra kick. Dit maakt de punch bij uitstek geschikt voor een feestje, terwijl je de bowl ook prima bij het ontbijt of lunch kunt serveren.

De basis van de bowl of punch

De basis voor bowl is een drank. Dit kan zowel alcoholisch (bij punch) als non-alcoholisch (bij bowl) zijn. Daarbij kun je denken aan een witte wijn, rosé, rode-vruchtenwijn, appelcider, kersenbrandewijn, sherry of een vruchtenlikeur. Aan te raden is om dit aan te lengen met een non-alcoholische vruchtensap.

Voor de alcoholvrije punch wordt vaak appelsap, druivensap of cranberrysap gebruikt. Maar deze kun je ook mengen met of vervangen door sinaasappelsap, een multivruchtendrank of een ijsthee bijvoorbeeld. Voor een sprankelende bowl of punch kun je natuurlijk ook kiezen voor een frisdrank.

Fruit voor in de bowl

Vroeger werd vaak fruit uit blik in de bowl gebruikt. Het vruchtensap uit het blik werd daarin meegenomen in de bowl. Maar hoe lekker is het om heerlijk vers fruit te gebruiken? Vruchten die het meest in de bowl worden gebruikt zijn kersen, mandarijnen, appels, peren, druiven, ananas en bananen.

Je kunt natuurlijk ook lekker varieren met aardbeien, kiwi, mango, perzik, abrikozen, lychees, papaja, grapefruit, meloen, blauwe bessen, frambozen of stervruchten, of net wat er in je fruitmand ligt en je lekker vindt. Alles is mogelijk!

Wil je de bowl net wat extra smaak geven? Dan kun je denken aan wat schijfjes citroen of limoen, (vanille)siroop, muntblaadjes, rozemarijn, rozenblaadjes, lavendel, gember, kruidnagel, kaneelstokjes en wat al niet meer.